Dolgozzunk együtt!
A szükségek és a lehetőségek

Segíthetünk?

Keresztény vagy, és hallgató valamelyik teológiai, vallástudományi, bölcsészet-, társadalom- vagy természettudományi szakon? Feszültséget látsz a világképed és a tanulmányaid között? Témát keresel a szakdolgozatodhoz? Egy kivételesen jól felszerelt könyvtár vár, és több szakmai segítség, mint hinnéd!

Segíthetsz!

Már végeztél valamilyen szakon? Rengeted téma vár még feldolgozásra, és szükség lehet a szaktudásodra! Valamilyen területen szakember vagy, és egy cikkünkben tárgyi tévedést találtál? Vagy sajtóhibára bukkantál? Kérünk, írd meg, segíts kijavítani! Esetleg tudnál nekünk fordítani a szabad idődben? 

Az egész szolgálat anyagi hátterét adományok biztosítják, amelyeket támogatóink közhasznú alapítványunknak küldenek. Tudnál minket anyagilag támogatni, vagy ilyen támogatás szerzésében segíteni?

Csatlakozz!

Az a célunk, hogy Magyarországon a hitvédelem ne maradjon néhány specialista szolgálata, hanem hogy mozgalommá váljon. Azt szeretnénk, hogy egyházainkban minél több hívő minél mélyebben tudja, miben hisz, és miért, illetve miben nem hisz, és miért nem. Annak örülnénk, ha kevesebb hívő lenne megtéveszthető, és több hívő lenne képes megfelelően átadni az evangéliumot a még keresőknek és a már eltévedteknek.

Ehhez olyan hívőkre van szükség, akik képesek tanulni és másokat is tanítani. Valóban szükség van néhány kutatóra, aki a hitvédelem szakmai hátterén dolgozik (adatbázis, módszertan). A hívők többsége azonban felhasználó, aki a kutatás eredményeit beszélgetés és levelezés során alkalmazná. Kérdés, hogy erre ki készíti fel őket? Ki hívja fel a figyelmüket a már létező szakirodalomra? 

Virágozz ott, ahol el vagy ültetve!

Ha Te is szeretnél hitvédelemmel foglalkozni, ahhoz nem kell feltétlenül teológiát végezned! Tedd azt, amire képes vagy, és ott, ahol erre lehetőséged van! A családodban, az ifidben, a diákkörben, a gyülekezetedben, a faludban, a városodban. Kezdd azokkal, akiket ismersz, és akik ismernek. 

Például a közösségedben – a helyi vezetőséggel egyeztetve – szervezhetsz hitvédelmi klubot, vagy tarts rendszeres hitvédelmi ötpercet az ifiben. Nem kell órákon át tanítanod, elég ha a lényeget elmondod (pl. a leporellók alapján), de ha felkészülsz, órákon át is beszélgethettek! 

Tanulj tanítva, és maradj tanuló! Ha fel akarsz készülni, kezdd az ajánlott magyar szakirodalommal, de a könyvtárunk is nyitva áll az érdeklődők számára (időpont egyeztetés szükséges).


 .