Alapítvány
Apológia Alapítvány

Alapítás

A közhasznú minősítésű Alapítványt a MEKDSZ (Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség) és a Harmat Kiadó közösen alapította. 

Napjaink vallási mozgalmainak egyre színesebb és állandóan változó palettáján az átlagos kereső, hívő, teológus vagy lelkész számára igen nehéz a tájékozódás. Ráadásul egyre több kihívás éri a keresztény hitet, és ezek többsége megfelelő válasz nélkül marad.

Ezért az Apológia Alapítvány – külföldi példákat követve – egy olyan szolgálat támogatására jött létre, amely hitvédelemre szakosodott teológiai ismeretterjesztést végez. A szolgálat nevét adó apológia szó bibliai kifejezés, jelentése védőbeszéd.

Adatok

Részletek a bírósági Végzésből:

Végzés dátuma: 2000.01.26, jogerős: 2000.02.18

Nyilvántartási sorszáma: 7741

Besorolása: közhasznú szervezet

Tevékenysége: tudományos tevékenység, kutatás, illetve nevelés, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés.

Célja: „A keresztény vallás identitásának és integritásának védelme, ezzel összefüggésben más vallásoknak és a kereszténységről alkotott képüknek a kutatása, illetve az ezzel kapcsolatos ismeretterjesztés."

Kuratórum, önkéntesek

A Kuratórium jelenlegi tagjai a következők (ábécé sorrendben):

Az Alapítvány jelenlegi képviselője Kenéz Tünde.

Az Alapítványnak jelenleg nincs alkalmazottja. Állandó önkéntese dr. Szalai András (Metodista Egyház) a Kutatóközpont igazgatója, és Ármay-Szabó Ádám (Golgota Keresztény Gyülekezet), a Kutatóközpont munkatársa.